De komende maanden beslist de Tweede Kamer of het omstreden CETA-verdrag tussen de Europese Unie en Canada door Nederland zal worden geratificeerd.

Net als het associatieverdrag met Oekraïne is ook dit verdrag zeer ingrijpend. Het heeft directe nadelige gevolgen voor onze landbouwsector, onze dierenwelzijnsnormen, onze voedselveiligheid, onze concurrentiekracht én onze soevereiniteit.

Daarom is FVD al sinds het begin fel tegenstander van dit verdrag. We hebben er vele debatten over gevoerd en artikelen over gepubliceerd. We hebben zelfs geprobeerd er een referendum over af te dwingen. Meer dan 12.500 mensen tekenden onze petitie. Toen schaften D66, VVD en CDA het referendum haastig af.

Dus moeten we op andere wijze oppositie voeren! Op deze pagina vindt u ons dossier over CETA en TTIP, een vergelijkbaar voorgesteld verdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Dit dossier zal regelmatig worden aangevuld met nieuwe informatie. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.


Debat Thierry Baudet met Faisa Oulahsen en Hans van Baalen over TTIP (2 mei 2016)

Debat Thierry Baudet met Arend Jan Boekestijn over CETA (21 oktober 2016)

Arno Wellens (925) legt voor FVD uit waarom CETA voor Nederland nadelig is (2 november 2016)

Debat Thierry Baudet in de Tweede Kamer over TTIP (1 juni 2017)

FVD verzet zich tegen handelsverdrag CETA (6 september 2019)

Standpunten

FVD heeft ruim 45.000 leden

Forum voor Democratie is de snelst groeiende partij van Nederland. In een jaar tijd hebben we al meer dan de helft van het aantal leden dat de traditionele partijen in vele decennia hebben opgebouwd. Steun ons ook door lid te worden. Help ons de grootste partij van Nederland te worden. FVD-lid word je al vanaf €25 per jaar!

Als FVD-ER krijgt u:
  • Toegang tot alle FVD-events
  • De FVD-ledennieuwsbrief en persoonlijke FVD-ledenpas
  • De mogelijkheid om je aan te melden voor campagnes en posities in onze organisatie
WORD OOK LID

Forum voor Democratie wil Nederland structureel veranderen. We willen een brede maatschappelijke beweging opzetten die niet alleen politiek actief is - maar zich ook vertakt in de hele samenleving. Wil je FVD verder helpen, maar ontbreekt het je aan tijd? Steun ons dan met een donatie.

€ 5
€ 14
€ 19
€ 38
€ 45
€ 80
€ 100
€ 140