Europees Parlement

Derk Jan Eppink Fractievoorzitter

Macht terug van Brussel naar Den Haag!

Forum voor Democratie is pro-Europa, dus tegen de EU. We zijn voor samenwerking met andere landen, maar tegen een “ever closer union” en tegen steeds verdergaande integratie van lidstaten. FVD is voor een Europa van natiestaten, die het beste met elkaar voor hebben en elkaar versterken waar mogelijk; maar te allen tijde hun eigen soevereiniteit behouden.

We willen dus dat Nederland weer zelf kan beslissen over het eigen immigratiebeleid, niet langer via uitzichtloze transferunies betaalt voor Zuid-Europa en zich bevrijdt van Europees micromanagement en overbodige regelgeving.

Dankzij uw steun gaan wij nu met andere Europese partijen samenwerken om het échte Europa, het Europa van de natiestaten, te verdedigen!

Michiel Hoogeveen

Pers EP

Een Europa van natiestaten

De EU stelt het voor alsof er in Europa geen leven is buiten de EU. Dat is niet waar. Sterker: juist wie pro-Europa is, moet tegen de EU zijn. Want de EU is een immigratiemachine die zorgt voor een ongecontroleerde toestroom aan migranten; een bodemloze put van kosten die voortkomen uit de uitzichtloze euro; en een verstikkende continentale bureaucratie die onze democratieën kortwiekt. 

Forum voor Democratie staat voor nationale soevereiniteit en nationale democratie.

De komende jaren zullen de conflicten die de EU veroorzaakt alleen maar toenemen. Het is daarom noodzakelijk dat Europa terugkeert naar zijn basis: de volkeren en soevereine staten. Dat is de grondslag van het echte Europa; niet de bureaucratie in Brussel. De vele landen, talen en culturen; dat is de rijkdom van ons Europese continent. Verscheidenheid in plaats van politiek centralisme. Culturen die elkaar de ruimte laten en landen die vrijwillig samenwerken, in welk verband dan ook. Zonder dwang van bovenaf, zonder anonieme bureaucratie die uiteindelijk uitmondt in dwingelandij. Een Europa met vrije landen die de vrijheid hebben hun eigen koers te varen, en zelf kiezen op welke wijze ze willen samenwerken. 

Dat is het Europa van Forum voor Democratie!

FVD heeft ruim 42.000 leden

Forum voor Democratie is de snelst groeiende partij van Nederland. In een jaar tijd hebben we al meer dan de helft van het aantal leden dat de traditionele partijen in vele decennia hebben opgebouwd. Steun ons ook door lid te worden. Help ons de grootste partij van Nederland te worden. FVD-lid word je al vanaf €25 per jaar!

Als FVD-ER krijgt u:
  • Toegang tot alle FVD-events
  • De FVD-ledennieuwsbrief en persoonlijke FVD-ledenpas
  • De mogelijkheid om je aan te melden voor campagnes en posities in onze organisatie
WORD OOK LID

Forum voor Democratie wil Nederland structureel veranderen. We willen een brede maatschappelijke beweging opzetten die niet alleen politiek actief is - maar zich ook vertakt in de hele samenleving. Wil je FVD verder helpen, maar ontbreekt het je aan tijd? Steun ons dan met een donatie.

€ 5
€ 14
€ 19
€ 38
€ 45
€ 80
€ 100
€ 140