Eric de Bie Fractievoorzitter

Eric de Bie (1971) is de fractievoorzitter voor Forum voor Democratie in de provincie Noord-Brabant. Eric is 20 jaar werkzaam in het notariaat. Als echte Brabander wil hij zich inzetten om ruimte te geven aan ondernemers zodat Noord-Brabant qua bedrijvigheid, kennis en innovatie (inter)nationaal een vooraanstaande regio blijft.

Hans Smolders Economie & Internationalisering, Energie

Hans Smolders (1960) is een politieke veteraan. Hij was namens de Lijst Pim Fortuyn (LPF) lid van de Tweede Kamer tot aan 2003. In 2006 stichtte Hans Smolders Lijst Smolders Tilburg, waarmee hij in 2006 meer dan 11.9% van de stemmen kreeg in de Tilburgse gemeenteraad. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg kreeg Lijst Smolders Tilburg ruim 22.2% van de stemmen (10 zetels van de in totaal 45). Voor Forum voor Democratie zet Hans Smolders zich in voor de burgers van Brabant en de Brabantse bedrijven. Verder richt Hans zich op (inter)nationale vraagstukken voor Brabant.

Joris van den Oetelaar Landbouw, Energie

Joris van den Oetelaar (1983) is een manegehouder uit Schijndel. Voor Forum voor Democratie komt hij op voor de Brabantse boeren die in de problemen zijn geraakt. Ten tweede zet Joris zich in tegen de klimaathysterie die klauwen met geld kost voor de Brabander. De provinciale staten willen de belastingen wéér verhogen, dit is volstrekt onnodig aangezien Brabant de rijkste provincie is van Nederland. De belastingen kunnen hierdoor laag blijven in plaats van te verhogen. Joris staat voor u klaar als statenlid voor Forum voor Democratie Noord-Brabant.  

Willem Rutjens Ruimte, Natuur & Milieu

Willem Rutjens (1970), geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch, is opgeleid als econoom en bedrijfskundige. Na een succesvolle internationale carrière in het bedrijfsleven, woont hij weer in Brabant. Geschrokken door de richting waar ons land heen dreigt te gaan, besloot hij niet aan de kant te blijven staan en is nu actief als statenlid namens Forum voor Democratie in de provincie Noord-Brabant.

Stijn Roeles Mobiliteit, Samenleving, Natuur & Milieu

Stijn Roeles (1978) is trots op Brabant, een gebied met een rijk verleden en zich kenmerkt met een unieke cultuur, sterk netwerk en met eigen tradities. Een gebied dat zich richt op innovatie, creativiteit én doorzettingsvermogen heeft. Waar familiebedrijven nog te vinden zijn in Brabant. Met veel ervaring als bouwkundig- en civieltechnisch ingenieur zet Stijn Roeles zich in voor een nog mooier Brabant met goed wonen voor iedereen, goede bereikbaarheid, behoud van cultuur, landschap en de Brabantse eigenheid.

Loek van Wely Samenleving, Natuur & Milieu, Economie & Internationalisering

Loek van Wely (1972) staat voornamelijk bekend als één van Nederlands grootste schakers. In 1990 werd hij meester, in 1993 Grootmeester. Van Wely was 7 keer kampioen van Nederland en is Lid van Verdienste van de KNSB. Naast deze geweldige prestaties werd hij lijstduwer voor Forum voor Democratie in 2017 voor de Tweede Kamerverkiezingen. In 2019 is Loek Van Wely statenlid van de provincie Noord-Brabant en tevens vertegenwoordigd hij Forum voor Democratie in de Eerste Kamer. Voor Forum voor Democratie zet Loek van Wely zich in op de vraagstukken over natuur en milieu binnen de provincie én zet hij zich in voor een schoon en gezonder Brabant.

Frank Duijs Ruimte, Mobiliteit

Frank Duijs (1983) zet zich onder andere in voor de verbetering van de mobiliteit in Brabant. Ook houdt hij zich bezig met de inventarisatie van megalomane plannen met betrekking tot de energietransitie. Met name ook in Oost-Brabant dreigt men de polders vol te zetten met windturbines van 220 tot 240 meter hoog.

Camiel van der Meeren Samenleving, Natuur & Milieu

Camiel van der Meeren (1989) is geboren en getogen in Bergen op Zoom. Als portefeuillehouder samenleving houdt hij zich bezig met sport, kunst, cultuur en erfgoed. Daarnaast heeft Camiel als statenlid ook nadrukkelijk aandacht voor de inhoudelijke invulling van het thema samenleving. We mogen trots zijn op onze cultuur, erfgoed en onze monumenten. We hebben een prachtige geschiedenis die door het Brabantse culturele veld uitgedragen mag worden. Daar zet ik mij voor in!

Maikel de Bekker Energie, Economie & Internationalisering, Bestuur & Financiën

Maikel de Bekker (1982) is in het dagelijks leven werkzaam als Financial Controller. Voor Forum voor Democratie zet hij zich voor de provincie in als woordvoerder voor het thema energie. Daarnaast zit Maikel met een aantal Forum voor Democratie collega’s in het Brabantse recruitment team om te zorgen voor een goede en gedegen uitbouw van de partij in Noord-Brabant.

FVD heeft ruim 37.000 leden

Forum voor Democratie is de snelst groeiende partij van Nederland. In een jaar tijd hebben we al meer dan de helft van het aantal leden dat de traditionele partijen in vele decennia hebben opgebouwd. Steun ons ook door lid te worden. Help ons de grootste partij van Nederland te worden. FVD-lid word je al vanaf €25 per jaar!

Als FVD-ER krijgt u:
  • Gratis toegang tot alle FVD-events
  • De FVD-ledennieuwsbrief en persoonlijke FVD-ledenpas
  • De mogelijkheid om je aan te melden voor campagnes en posities in onze organisatie
WORD OOK LID

Forum voor Democratie wil Nederland structureel veranderen. We willen een brede maatschappelijke beweging opzetten die niet alleen politiek actief is - maar zich ook vertakt in de hele samenleving. Wil je FVD verder helpen, maar ontbreekt het je aan tijd? Steun ons dan met een donatie.

€ 5
€ 14
€ 19
€ 38
€ 45
€ 80
€ 100
€ 140